iQ Teknologi - Intelligent Sejldesign

Quantum Sails Design Group har taget udviklingen og teknologien til sejlproduktion til et nyt niveau. Resultatet er de hurtigste og mest effektive sejlprofiler og -materialer. Vi kalder det iQ-teknologi. Enkelt sagt er det det smarteste system til design og fremstilling af sejl i hele denne branche.

Quantums iQ-teknologi er vores egen udvikling, og den er udviklet på baggrund af 20 års arbejde og erfaring fra dygtige fagfolk, der mestrer komplekse udviklingsopgaver.

iQ-teknologi kan bedst beskrives som en fuldt integreret og systematisk proces, der beskriver udviklingen af ​​et sejl fra design til fremstilling til brug om bord. iQ-teknologi står for enestående ydeevne, præcision og konstans.

iQ-Technology-Segeldesign
iQ-udviklingscyklus: 3D-design, FEA- og CFD-analyse og optimering, Fusion M-proces og validering af resultaterne og processerne på vandet!

Quantums designere starter med nøje at analysere de aerodynamiske og strukturelle krav til alle elementerne i sejlene, inklusiv riggen. For at gøre dette oprettes tredimensionelle modeller på computeren og optimerer dem virtuelt og iterativt, dvs. trin for trin og gentagne gange ved hjælp af komplekse matematiske beregninger.

Præcise specifikationer for fremstilling sendes derefter til produktionsholdet, der fremstiller alle sejl i henhold til nøjagtige specifikationer og under konstant kontrol. På Grandprix-niveau optimeres ydeevnen yderligere gennem grundige tests og validering på vandet.

iQ-teknologi har en afgørende indflydelse på design og fremstilling af hvert Quantum sejl. Sejlere, der vælger Quantum, kan være sikre på, at deres sejl er designet og fremstillet ved hjælp af de samme højteknologiske programmer, der har vundet mange titler rundt om i verden. Vores mål er at gøre alle sejlere i stand til at få en bedre og mere succesrig sejloplevelse. Til dette formål investerer vi konstant betydelige ressourcer i Quantum iQ-teknologi.

Design

Balancen mellem aerodynamisk tryk og elastisk profil – den klassiske aerolastiske opgave – bestemmer sejlets profil i aktion. Quantums sejldesignere løser på den ene side dette ved hjælp af CFD-software (Computational Fluid Dynamics) for at bestemme de aerodynamiske kræfter. På den anden side bruges et proprietært FEA-program til at beregne sejldeformationen ved hjælp af en endelig analyse. Det første trin er at undersøge sejlprofilen.

Sejlprofil

Ved hjælp af 3D-programmer og information om båden og riggen udvikler vi en indledende sejlgeometri. Vores omfattende database med båd- og sejltyper hjælper designere med at bruge eksisterende viden og overføre denne til det nye projekt på en meningsfuld måde. Erfarne ingeniører og relevante værktøjer muliggør maksimal præcision og omhyggelig kontrol af alle parametre. Det første udkast til design oprettes.

Aerodynamisk analyse

En virtuel prototype har sejlet er virtuelt trimmer i vores CFD program. Ved hjælp af den komplekse software beregner designeren de aerodynamiske kræfter, vindvinkler, vindhastigheder og fordelingen af ​​vindtrykket på begge sider af sejlet. De indsamlede data og billeder giver en indikation om den forventede ydeevne for den teste profil.

Quantum Sails-iQ-CFD-Analysis-Segeldesign

Strukturanalyse og fiberlayout

Et FEA-program specielt udviklet af vores designere og softwareingeniører visualiserer deformationer af sejlet under vindtryk, såsom ændringer i profildybde og twist og fordelingen af ​​spænding og belastning i sejlets profil. Programmet muliggør den nøjagtige simulering af en masts opførsel inklusive sallingshorn, stående og bevægelig rigning og selvfølgelig sejlene, der er knyttet til den. Programmet indeholder alle relevante data om styrken af ​​alle komponenter. Oplysninger fra test af materiale, som vi opnår på vores egne testfaciliteter, bruges også til dette formål. Med Fusion M-membransejl varieres fibertyper, fibermængder og deres placering i sejlet for at udvikle det bedst mulige design og fiberlayout.

Den problemfri integration af 3D-modellering, CFD og FEA gør det muligt for vores designere at sammenligne og forbedre individuelle elementer i sejldesignet, indtil den optimale kombination af geometri, profil, materialer og konstruktion til det færdige sejl er fundet. Quantums ekspertise ved brug af ​​disse komplekse værktøjer er særlig værdifuld i forbindelse med større sejlbåde, som giver andre udfordringer på grund af de særligt dynamiske belastninger og større styrker.

Performance optimering

Som en del af vores samarbejde med båddesignere bruger vi også programmer til hastighedsforudsigelse og data (VPP – Velocity Prediction Program) til at undersøge indflydelsen af ​​et sejl eller forskellige sejlkombinationer på en båds ydeevne under forskellige vindforhold. De aerodynamiske og hydrodynamiske ydeevneprofiler kombineres. Effekterne af mastposition, mastfald, krængning, rorvinkel og andre faktorer kan ændres og analyseres trin for trin. Omvendt kan sejlprofiler tilpasses og optimeres, så de passer perfekt til linjerne og egenskaberne for en bestemt båd og for at sikre optimal fremdrift.

Fremstilling

Quantum sejl produceres i vores egen moderne systue. For hvert produktionstrin og hver detalje er der ensartede og skriftlige fremstillingsinstruktioner, der sikrer den højeste kvalitet og pålidelighed. Quantum opretholder tætte relationer med partnere i industrien, på skoler og universiteter som en del af vores stræben efter konstant forbedret produktkvalitet og effektivitet.

Verifikation

VSPARS-systemet automatiserer profilanalysen og muliggør en mål/faktisk sammenligning i realtid!

TP52 yachten QUANTUM RACING er en af vores platforme som vi bruger til at kontrollere tekniske fremskridt i praksis og validere resultaterne. En racing serie som TP52 Super Series – med et professionelt crew og mere end 200 sejltimer pr. sæson under konkurrenceprægede forhold og i alle tænkelige vejrforhold – er den bedste måde at indsamle data på, kontrollere præstationsmål og identificere potentiale for optimering.

VSPARS-systemet er et vigtigt redskab her. VSPARS består af tre kalibrerede kameraer og en stærk indbygget computer. Sejlene er udstyret med iøjnefaldende orange trimstrimler, der er fastgjort til præcist definerede positioner i sejlet.

Under sejlads registrerer computeren et komplet datasæt hvert tredje sekund – inklusiv billeder af storsejl og forsejl. VSPARS er i stand til at “læse” sejlprofilerne og vise dem i tal for profildybde og position, ind- og udgangsvinkler. Disse data kan sammenlignes med værdier fra Quantums designprogrammer og andre data under sejladsen og foretage de nødvendige sejlindstillinger.

Efter sejlads analyseres de opnåede data i detaljer og sammenlignes med værdierne for de andre Quantum IQ-softwarekomponenter, og aero- og performance-modellen er yderligere forfinet.

Quantum Sails-Vspars-Segelprofil vermessen
VSpars-systemet analyserer sejlprofiler i realtid

iQ-Teknologi: Der er uendelig meget viden og erfaring i alle Quantum sejl – du kan også drage fordel af det!