Downwind- og Halvvind-Sejl til hurtige ture

Asymmetriske downwind- og halvvind sejl er efterhånden lige så sofistikeret som deres modpart til racing. Navnet “gennaker” indikerer, at det er en erstatning af den store genua og spiler. Dette er store, asymmetrisk skårede sejl til medvind og halvvinds sejllads.

Baseret på erfaring og succes indenfor racing sejlads har Quantums designere udviklet tre gennaker-modeller ved hjælp af iQ-teknologi. Deres harmoniske, lodrette profil gør, at de flyver mere stabilt og er særlig lette at trimme. Quantums gennaker sikrer uovertruffen ydelse og stabilitet og er enormt modstandsdygtig.

Tre design at vælge imellem

A2 | Cruising Gennaker

A2 cruising gennaker er det største af vores downwind- og halvvind sejl til cruising sejlere. Sejlet har typisk en taljebredde på 100% af fodlængden, som bruges mest optimalt med vindvinkler på 75-175°. A2-designet fungerer især godt på lange strækninger. Det er let at trimme og står roligt.

A2 er lavet af spinnaker-nylon. Det tri-radiale snit og de modstandsdygtige forstærkninger gør A2 robust og pålidelig. Som alle Quantum gennaker kan du indstille A2 på kurser, som ingen almindelig asymmetrisk cruising spinnaker kan sejle. Den er perfekt til større sejlbåde og til kapsejllads.

> Yderligere information

A3 | Cruising Gennaker

A3 cruising gennaker er lidt mindre end den store A2. Dette giver bedre skæringsegenskaber til vinden. Med en gennemsnitlig bredde på 90-93% er A3 det perfekte allround design til 6-25 knob og vindvinkler på 60-160°. Dens alsidige profiler er især velegnede til mere skarpe kurser, hvor normale asymmetriske cruising spiler er mere ustabile ved skæring. Undervejs i udviklingen af sejlet, har vi fuldt integreret vores viden, opnået fra Grandprix projekter, med hensyn til profilering og konstruktion.

Du kan også bruge Quantum A3 på kurser, der er betydeligt tættere end halvvind. Ikke desto mindre overfører vores A3 sejl tilstrækkeligt areal, selv på længere ture, og giver sejlet god og stabil fremdrift. Det er den perfekte sejlstørrelse til mindre besætninger og er især velegnet til moderne performance sejlere. Du kan bruge Quantum A3 komfortabelt og sikkert selv i hård vind med dets robuste håndværk, særlige profilering og reducerede overflade.

> Yderligere information

Code Zero | Cruising

Code Zero giver din båd ekstra fremdrift i let til moderat vind. Profilen er optimeret til vindvinkler fra 45-200°. Code Zero blev oprindeligt udviklet til Volvo Ocean Race, men vi har videreudviklet dette design til moderne sejlere.

Quantum Cruising Code Zero er typisk 70-100% større end forsejlet og har ca. 70% af arealet af gennakeren. Quantum Code Zero forbedrer sejlbådens ydeevne i let vind. Derudover giver den mulighed for at erstatte rullegenua i lettere forhold. Code Zero er det ideelle supplement til alle sejlbåde med ikke-overlappende forsejl. 

Quantum Code Zero er lavet af særlige Code Zero laminater, hvor Fusion M bruges til større yachts og superyachts. Her bruges nogle yderst stærke og lette materiale.

Ny:
Kabelfri Code Zero

Med Quantums nye kabelfri code 0 (dvs. uden anti-vridningskabel i luffen) åbner vi et nyt kapitel for cruising og racing sejlere!
Mere…

cableless-code-zero-QuantumSails

Håndtering af sejl

Sejltaske

Denne taske bruges af alle racing besætninger og hjælper dig også med at få pakket dine gennaker omhyggeligt og grundigt. Standard på de fleste gennakere.

Quantum-Spinnakertasche-Gennakertasche-Duffle

Spilerstrømpe

Spilerstrømper har med skiftende held været lanceret før. Ingen af de eksisterende fabrikanter har helt kunne leve op til vore forventninger om funktion og kvalitet. Vi har derfor sammen med offshore sejlere udviklet en spilerstrømpe som honorerer vore krav.
Den er syet af en speciel porøs og glat nylon, da almindelig spilerdug er for tæt og for stiv. På betjeningslinen løber en blok med en hage. Hagen sætter du fast nær stævnen så du altid kan få fat i linen når sejlet skal bjærges. Tragten i bunden er i en kraftig polycarbonat og faconen er specielt udviklet så spileren nemmest kan komme ind i strømpen. Brugen er meget simpel. Om foråret trækker du strømpen ned over spileren, så kun skødbarmene er uden for og sjækler toppen fast i stroppen inden i strømpen.
Når spileren skal sættes fast:
1. Sæt faldet i stålringen i toppen.
2. Sæt spileren, mens den er inde i strømpen.
3. Sæt hagen til betjeningslinen fast i nærheden af stævnen.
4. Træk det luv skøde frem til stagen.
5. Træk et par meter op i betjeningslinen (i lettere vindstyrker kan det være nødvendigt at holde om spilerens underlig og trække strømpen hele vejen op). Skød hjem i læ skøde og vindtrykket vil skubbe strømpen op til toppen.

Quantum-Spinnaker-Gennaker-Bergeschlauch-Snuffer

Topdown™-Furling | Bottom Up-Furling

Rullesystemer er der mange af. Alle kendte mærker har deres eget system.
De er alle lavet til at hjælpe dig med en så let indrulning som muligt.
Du skal være opmærksom på, at det rullesystem du vælger er kraftigt nok til din størrelse båd. Hvis rullesystemmet er for småt, kan håndteringen af især indrulning blive unødigt tung.
Topdown eller ej?
Topdown er næstem altid godt. En Code Zero behøver det ikke altid, men til gennakeren skal der topdown til, for at hjælpe den store kappe med at bliver rullet helt ind.
Der er flere rullesystemer, hvor der kan tilkøbes en topdown kobling, hvis systemet er uden topdown, til at starte med.
Nogle af de bedste rullesystemer er fra Ubi Maior Som ses på billedet.

A2 og A3 gennaker kan ikke rulles på denne måde. De kan kun rulles ved at bruge Topdown™-metoden. Vi uddyber krav, tilbehør, fordele og ulemper her.

Code-0-Furler-Profurl-NEX-V2

I vores onlinebutik Quantumstore.de finder du yderligere information og et bredt udvalg af udstyr:

Download
Cruising downwind sejl

Information om Cruising Downwind sejl

~ PDF (0,8MB)

Gennaker og Code Zero galleri