Gennaker - sejlet til alle ture

Gennaker er allround sejlet til alle større kurser fra 75° AWA (Appearant Wind Angle). Gennaker er i modsætning til Code Zero mere eller mindre pæreformet sejl lavet af nylon. Nylon er let og robust og kan modstå de stødbelastninger, der opstår under sejllads. Derudover fås det almindelige nylon i mange farver, og du har derfor mange muligheder i forhold til designet af din skræddersyede Quantum gennaker.

Apropos skræddersyet: Hver Quantum gennaker er designet individuelt til din rig og din båd. Der er to primære modeller til cruising: A2 og A3 (se nedenfor). Uanset hvilket sejl du vælger, vil vores erfarne designere lave et sejl, der altid lever op til de højeste standarder. Det vil være let at trimme og producere maksimal fremdrift.

Hos os finder du ikke masseproducerede sejl i få standard størrelser. Alle design er individuelt skræddersyet til at passe din mast.

Der findes to parametre, der er afgørende for et vellykket sejldesign:

1. Aspekt Ratio (AR) eller højde / højde-bredde forhold
Sejlets længde og bredde skal være i et bestemt forhold til hinanden, og der skal være en vis båndbredde. Ekstreme AR’er skal dog undgås, ellers vil sejlet komme i ubalance og være svært at trimme. Dette er vores sejlkonsulenter selvfølgelig opmærksomme på, hvilket også understøttes af Quantums udbud af sejl.

2. Den lodrette profilering
Et sejl vil kun være stabilt, hvis det har en harmonisk og lodret profil, dvs fra top til fod. Kun da vil det være i stand til ikke kollapse ved hurtige ændringer i strømmen eller vinden. Derfor er den nem at trimme i alle forhold. Quantums gennaker er udviklet i højeste kvalitet og er blandt de bedste og hurtigste i verden.

To gennaker design at vælge imellem

A2 Cruising-Gennaker

A2-Cruising-Gennaker

A2 cruising gennaker er det største af vores downwind- og halvvind sejl til cruising sejlere. Sejlet har typisk en taljebredde på 100% af fodlængden, som bruges mest optimalt med vindvinkler på 75-175°. A2-designet fungerer især godt på lange strækninger. Det er let at trimme og står roligt.

A2 er lavet af spinnaker-nylon. Det tri-radiale snit og de modstandsdygtige forstærkninger gør A2 robust og pålidelig. Som alle Quantum gennaker kan du indstille A2 på kurser, som ingen almindelig asymmetrisk cruising spinnaker kan sejle. Den er perfekt til større sejlbåde og til kapsejllads.

A3 Cruising-Gennaker

A3-Cruising-Gennaker

A3 cruising gennaker er lidt mindre end den store A2. Dette giver bedre skæringsegenskaber til vinden. Med en gennemsnitlig bredde på 90-93% er A3 det perfekte allround design til 6-25 knob og vindvinkler på 60-160°. Dens alsidige profiler er især velegnede til mere skarpe kurser, hvor normale asymmetriske cruising spiler er mere ustabile ved skæring. Undervejs i udviklingen af sejlet, har vi fuldt integreret vores viden, opnået fra Grand-Prix projekter, med hensyn til profilering og konstruktion.

Du kan også bruge Quantum A3 på kurser, der er betydeligt tættere end halvvind. Ikke desto mindre overfører vores A3 sejl tilstrækkeligt areal, selv på længere ture, og giver sejlet god og stabil fremdrift. Det er den perfekte sejlstørrelse til mindre besætninger og er især velegnet til moderne performance sejlere. Du kan bruge Quantum A3 komfortabelt og sikkert selv i hård vind med dets robuste håndværk, særlige profilering og reducerede overflade.

A3 gennaker er det ideelle sejl til brug som topdown-furling-gennaker.

Håndtering af sejl

Sejltaske

Denne taske bruges af alle racing besætninger og hjælper dig også med at få pakket dine gennaker omhyggeligt og grundigt. Standard på de fleste gennakere.

Quantum-Spinnakertasche-Gennakertasche-Duffle

Spilerstrømpe

Spilerstrømper har med skiftende held været lanceret før. Ingen af de eksisterende fabrikanter har helt kunne leve op til vore forventninger om funktion og kvalitet. Vi har derfor sammen med offshore sejlere udviklet en spilerstrømpe som honorerer vore krav.
Den er syet af en speciel porøs og glat nylon, da almindelig spilerdug er for tæt og for stiv. På betjeningslinen løber en blok med en hage. Hagen sætter du fast nær stævnen så du altid kan få fat i linen når sejlet skal bjærges. Tragten i bunden er i en kraftig polycarbonat og faconen er specielt udviklet så spileren nemmest kan komme ind i strømpen. Brugen er meget simpel. Om foråret trækker du strømpen ned over spileren, så kun skødbarmene er uden for og sjækler toppen fast i stroppen inden i strømpen.
Når spileren skal sættes fast:
1. Sæt faldet i stålringen i toppen.
2. Sæt spileren, mens den er inde i strømpen.
3. Sæt hagen til betjeningslinen fast i nærheden af stævnen.
4. Træk det luv skøde frem til stagen.
5. Træk et par meter op i betjeningslinen (i lettere vindstyrker kan det være nødvendigt at holde om spilerens underlig og trække strømpen hele vejen op). Skød hjem i læ skøde og vindtrykket vil skubbe strømpen op til toppen.

Quantum-Spinnaker-Gennaker-Bergeschlauch-Snuffer

Topdown™-Furling | Bottom Up-Furling

Rullesystemer er der mange af. Alle kendte mærker har deres eget system.
De er alle lavet til at hjælpe dig med en så let indrulning som muligt.
Du skal være opmærksom på, at det rullesystem du vælger er kraftigt nok til din størrelse båd. Hvis rullesystemmet er for småt, kan håndteringen af især indrulning blive unødigt tung.
Topdown eller ej?
Topdown er næstem altid godt. En Code Zero behøver det ikke altid, men til gennakeren skal der topdown til, for at hjælpe den store kappe med at bliver rullet helt ind.
Der er flere rullesystemer, hvor der kan tilkøbes en topdown kobling, hvis systemet er uden topdown, til at starte med.
Nogle af de bedste rullesystemer er fra Ubi Maior Som ses på billedet.

A2 og A3 gennaker kan ikke rulles på denne måde. De kan kun rulles ved at bruge Topdown™-metoden. Vi uddyber krav, tilbehør, fordele og ulemper her.

Code 0-Code Zero-Rollanlage-Furler-Profurl-Nex

I vores onlinebutik Quantumstore.de finder du yderligere information og et bredt udvalg af udstyr:

Gennaker og Code Zero galleri