Code Zero - Fart til moderne lystbåde

Code Zero er et forsejl, som bruges ved vindvinkler fra 50-60° til 90-100° afhængigt af vindstyrken. Sætningen af din Code Zero kan gøres let ved at anvende et rullesystem til den idet, at sejlet hejses op som en lang “pølse” og let kan hives ud lidt ligesom en rullegenua. Det er let at trimme din Code Zero; flyt lidt på skøde blokken, og du kan nemt åbne og lukke sejlet, så det passer til vindstyrken og/eller vindvinklen. 

Konstruktion: Code Zero kan laves radial skåret eller som Fusion string sejl.

Ved et radial skåret sejl er sejldugen i laminat og fremstillet hos enten Contender, Challenge eller Dimension Polyant. Panelerne til sejlet bliver skåret ud med en plotter enten med kniv eller laser. Code Zeroen samles af de mange paneler til sektioner, og sektionerne samles til det færdige sejl. Denne konstruktion giver os, som sejlmagere, mulighed for at indarbejde sejlets facon via alle panelerne, så faconen bliver så optimal som mulig.
Code Zero sejlet kan laves med forskellige fittings afhængigt af dine behov og ønsker, f.eks. V facon-striber på forliget, velcro ved skøde til at holde på skødehjørnet, almindelige faconstriber og mange flere muligheder.

Code-Zero-Code-0-Code0-G0
Salona 41 - Code Zero med en taljebredde på 58% af den nederste længde. Et førsteklasses sejl til halvvind!

Code Zero - Anvendelsesområde

Design og fremdrift

I modsætning til gennaker er code zero designet mere frit i valget af “aspekt ratio”, dvs. forholdet mellem forliget og sejlets bredde. En code zero er mere som en genua.

Erfaringsmæssigt plejer vi ikke at gøre en cruising code zero for stor, men anbefaler en geometri og sejlområde, der giver sejlet det bredest mulige anvendelsesområde. Større er ikke nødvendigvis bedre!

De fleste code zero er udstyret med et såkaldt antitorsionstov i forliget. Dette absorberer de enorme kræfter og overfører drejningen af rullesystemet fra top til bund (bottom-up furling).

Code-Zero-Code-0-G0-Screacher-Cruise
Code 0-Code Zero-Rollanlage-Furler-Profurl-Nex

Bottom Up-Furling

Code Zero sejl over en bestemt størrelse er altid betjent med et rullesystem og oftest med endeløs line. Drejebevægelsen overføres normalt til sejlet via et modstandsdygtigt torsionstov. Code Zero er permanent forbundet med rullesystemet på halsbarmen. Dette kaldes bottom-up furling.

Kontakt os på email for mere info.

Code Zero Laminat

Quantum Code Zero er lavet af særlig Code Zero laminat fra Dimension-Polyan eller Contender sejldug. Fusion M membraner bruges på større sejlbåde og Superyachts

Code-Zero-CZ-Laminattuch

Cableless-Code Zero

Kabelfri code zero sejl er forholdsvis nye. Udviklingen blev oprindeligt promoveret af sejlere indenfor racing. Kabelfri code zero har ikke noget vridningstov på forliget. I stedet absorberer særlige paneler, med stærke fibre på forliget, de enorme kræfter, der opstår mellem halsbarm og top.

Fordelene ved dette design er:

  • Sejlet er mere stabilt på skærende kurser
  • Sejlet rulles nemt ind og ud

Ulempen er den mere komplekse konstruktion sammenlignet med sejlet med antitorsionstov.

Cableless-Code-Zero-quantumsails
Kabelfri A0 af en PAC52 racing yacht lavet af Fusion M materiale.
Supplement og alternativ:

Håndtering af sejl

Sejltaske

Sejltaske

Denne taske bruges af alle racing besætninger og hjælper dig også med at få pakket dine gennaker omhyggeligt og grundigt. Standard på de fleste gennaker.

Quantum-Spinnakertasche-Gennakertasche-Duffle

Gennaker og Code Zero galleri