Rullegenua

Ud over storsejlet er en allround rullegenua en del af standardudstyret på det fleste både. Valg af materiale og udstyr afhænger af riggen, sejlladsstil, overlapningen (LP-dimension) og sejlområdet.

Sejlareal og LP-dimension

LP-dimensionen beskriver overlapningen af forsejlet. Mængden af LPG i sejlet er højden på trekanten. Det er målt som den korteste afstand fra sejlets hjørne til skøde. Det kan også udtrykkes som en procentdel af J-dimensionen. J er bunden af forsejltrekanten – mastens forkant til skæringspunktet mellem forstag og dækket. LP på 100% er et sejl, hvor man måler fra skøde til korteste afstand til forliget.

Sejlområdet er beregnet fra skøde og LP:

Sejlområde = Skøde VL x LP / 2

 

 

 

 

En standard rullegenua er oftest ca. 135% og rullefokke er oftest fra 105%. Selvslående fokke er oftest kun omkring mellem 75-90%.

Segelplan-mit-Riggdaten-IJPE
Sejlplan for en yacht med 9/10 eller delvis rig med illustration af dimensionerne. Klik for at forstørre.

Valg af materiale & Sejldesign

Når det kommer til sejlmateriale og sejldesign er muligerne rigtig mange. Vi anbefaler følgende:

Udstyr

Rebekontrol

I forliget er der påsyet skumkerne, så sejlet holder sin facon ved rebning. 

Fahrtensegel-Crosscut-Dacron-Rollgenua

UV-Beskyttelse

Vores UV-beskyttelse på agter- og underlig er nøje formet og når rundt om afterligsbåndet. De dækker også stropperne i top og hals, så stropperne og sytråden også er UV-beskyttet på sigt.

Materiale: Sunbrella eller Weathermax

Bredt farveudvalg.

Så omhyggeligt bygger vi dit sejl

Når det kommer til kvalitet, gør små detaljer store forskelle. Baseret på mange års erfaring er alle produktionsoplysninger nøjagtigt defineret og præcist dokumenteret. De implementeres på samme måde til dit Quantum sejl!

Klik på billederne for at se beskrivelser.