Nyt kabelfrit, intelligent design

Det innovative, kabelfrie XC-design til racing og cruising Code Zero sejl fra Quantum består af de stærke Fusion M membraner og blev stort set udviklet ved hjælp af iQ-teknologi. Carbon- og aramidtråde med høj densitet (styrke) løber strategisk fra top til hals, for at styrke langs forliget. Dette udelukker behovet for et antitorsionskabel.

Kabelfri Code Zero som en vingestruktur. Fiberdensiteten er stigende mod forliget og muliggøre derfor, at kræfterne fra hals og top overføres til hele overfladen. Dette har en positivt effekt på sejlprofilen og ydeevnen. Det fører til højere spænding i hele sejlet (som derfor virker mere som en vinge), hvilket betyder, at dybden i sejlet forbliver i den optimale position.

Alsidig brug og bedre ydeevne

Da Code Zero XC flyver fladere og med mere lige indgang og udgang, end en konventionel Code Zero, kan sejlområdet være større. Dette er grunden til, at Code Zero XC har mange anvendelsesmuligheder – både med hensyn til vindvinkel og vindhastighed. En konventionel racing Code Zero med 75% taljebredde har en rækkevidde på ca. 90-120°. Den kabelfrie Code Zero XC kan dække mere end 70-130°, og er derfor utrolig alsidig.
I modsætning til den uundgåelige slæk på antitorsionskablet gør Quantums XC-design det muligt for sejlet at få ekstra fremdrift.

Lettere at anvende

Code Zero XC er ikke kun mere kraftfuldt, men også lettere at bruge. Ud over at fjerne det tunge torsionskabel, bruger Quantum nye, ultralette Fusion M overflader, for at reducere den samlede vægt. Den lavere vægt i kombination med simpel rulning gør håndtering af sejlet nemt for dig og din besætning.

Fordelen ved iQ-teknologi

Quantums iQ-Teknologi er et af de mest avancerede programmer i hele sejlbådsindustrien. Designteamet hos Quantum Sails bruger teknologien til at udregne de nøjagtige belastninger på riggene og sejlet, samt til at studere flyvende profiler og ydeevne, der giver resultater. Derudover kan de strukturelle belastninger forudsiges med iQ-teknologi. iQ blev brugt som det væsentlige værktøj i udviklingen af det kabelfrie Code Zero XC-design. Sejlet har en optimal form, et bredt anvendelsesområde og potentiale for maksimal bådhastighed.

Højere hastighed og bredere vinkler

Sammenlignet med en konventionel Code Zero, drejer en Code Zero 5-10° mere. Sejlet har en lige og mere stabil agterlig med fladere udgang, hvilket forbedrer ydeevnen over hele anvendelsesområdet. XC-designet twistes bedre og aflaster båden, især når man sejler i hård vind.

Med det nye XC-design får storsejlet betydeligt mindre backwind, da der er mindre overskydende materiale på agterliget af en racing Code Zero med 75% talje. Dette reducerer vindmodstanden på de mere skarpe kurser.

Afhængig af bådens størrelse er det muligt med versioner lavet af Fusion M eller tri-radial design for racing sejlere.

For superyachts arbejder vi på tri-radiale sejl med en reduceret taljebredde svarende til vores Cruising Code Zero. Vi introducerer snart denne kabelfri Code Zero.

blank

Trimning af Code Zero XC

I let vind kan du sænke farten en anelse, for at åbne vinklen på forliget lidt. I medium vind kører du sejlet lidt strammere. Tager vinden yderligere til, kan du sænke halsbarmen igen, så XC’en yder maksimalt og giver optimal  fremdrift.

For optimal trimning

> Løs forlig i let vind og skarpe kurser
> Mere solidt sejl i midterste anvendelsesområde af XC
> Løst fald i det øvre vindområde på reaching kurser

PDF (English) > se downloads

Download
Kabelfri Code Zero

Information om den kabelfri Code Zero XC

~ PDF (0,8MB)